U utorak, 5. svibnja, završeno je čišćenje i kosidba naših groblja koja pripadaju našoj župi – Motičko i Fratarsko. Naime, s dolaskom proljeća i toplijega vremena i priroda iskazuje određene potrebe kojima treba odgovoriti što smo i učinili. Nakon što se uklonilo smeće, dogorjele svijeće i uvenulo cvijeće, pristupilo se košenju. Kosilo se nekoliko dana i u više navrata.

Cilj je bio naša groblja učiniti urednim i takvima ih održavati ubuduće. Potičemo naše župljane i sve ljude dobre volje na zahvalnost i poštovanje prema pokojnima uređujući ne samo njihove grobove, nego i cijelo groblje. Želja nam je da i u budućnosti nastojimo doprinijeti da naša groblja budu dostojno i lijepo uređena. Hvala svima koji su pomagali i onima koji će pomagati budući da će se početkom lipnja ponovno kositi naša groblja i tako sve dok vremenske prilike budu to dopuštale i dokle bude bilo potrebe za čišćenjem i kosidbom kako bi uistinu bila i ostala uredna i dostojanstvena groblja u kojima počivaju naši dragi pokojnici.

I dok nas mediji i okolina „zatrpavaju” negativnim vijestima i posljedicama koje ostavlja pandemija koronavirusa, smatramo da je realizacija košenja groblja jedan lijep i pozitivan pothvat koji se tiče svih nas i koji i u nastavku trebamo zajednički održavati, svatko prema svojim prilikama i mogućnostima, kako bi svi vjernici mogli, čim prilike dopuste, obići grobove svojih dragih pokojnika, zapaliti svijeće i pomoliti se za njihove duše.

Izvor: Samostan Petrićevac

Više fotografija za Fratarsko groblje kliknite ovdje

Više fotografija za Motičko groblje kliknite ovdje