U nedjelju 16. lipnja na Petrićevcu je proslavljenja Prva sveta pričest kojoj su pristupili dvoje prvopričesnika naše župe.

U procesiji su došli do oltara obučeni u bijele, čiste haljine, kao simbol dječije nevinosti. Tijekom misnoga slavlja obnovili su svoja krsna obećanja koja su njihovi roditelji položili za njih na njihovom krštenju, a svečano misno slavlje predvodio je kapelan fra Domagoj Šimić koji ih je tijekom čitave godine pripremao za ovaj dan te su pjevanje animirali mladi framaši.

Fra Domagoj se u homiliji, uzevši prekrasnu ružu s oltara u svoje ruke, obratio prvopričesnicima upoređujući ih s jedinstvenošću i ljepotom te ruže. Ruža je dar Božiji u vrtu cvjetova te stvorena da bude prekrasna i njegovana. Zalijevana od strane dobrih ljudi koji je potiču da izraste u ono za što je predviđena, djelo savršenstva Božijega. Međutim, ruža kroz svoj proces sazrijevanja, zastranjuje i dobiva trnje – ožiljke. Udaljavanjem od dobra prestaju je zalijevati i njegovati. Izgubljena i osušena gubi svoje latice. Međutim, i nakon svega toga ta ista ruža se uspijeva izboriti sa svim nedaćama koje su je snašle i daje potpuno novi mladi pupoljak te započinje jedan novi život. Isto tako se dešava i sa nama kada se ponovo vratimo Bogu, a posebno u sakramentu ispovijedi kojemu od danas i oni mogu pristupiti.  Djeca su se na poseban način recitacijom zahvalili dragome Bogu, roditeljima i svima prisutnima.

Ovakav događaj, iako sa samo dvoje prvopričesnika, našoj župi vraća onu iskenu kršćansku radost da Bog djeluje na čudestan način te je ta nedjelja ostala blagoslovljena u srcima svih prisutnih.
Našim prvopričesnicima želimo ustrajnu vjeru, mnogo ljubavi i čvrsto ufanje na njihovom daljnjem putovanju upoznavanja kršćanstva i približavanju istinskoj radosti u Bogu.

IL