Kao i do sada tako su i ove godine 10., 11. i 12. lipnja održane trodnevnice na Petrićevcu kako bi se svi zajedno što bolje pripremili za proslavu sv. Ante Padovanskoga, koji se na poseban način proslavlja svake godine u petrićevačkoj župi. Trodnevnice su predvodili gvardijan fra Dujo Ljevar, kapelan fra Domagoj Šimić i o. Zvonko Topić, župnik susjedne župe Marija Zvijezda u Trapistima.

Na sam dan proslave 13. lipnja pučku misu je predvodio sin petrićevačke župe, banjolučki biskup mons. dr Franjo Komarica, u koncelebraciji s ostalim svećenstvom. Tijekom homilije biskup se dotaknuo života sv. Ante i njegovih odricanja od ljudskim zadovoljstava radi posvećenog života Bogu te nas sve podsjetio na poniznost i ljubav jednih prema drugih. Suživot i razumijevanje su jedini način opstanka malog broja katolika na ovim područjima. Na poseban način biskup se obratio i zahvalio svim prognanima i raseljenima banjolučkoga kraja što ne zaboravljaju svoje porijeklo te svake godine redovito hodačaste u naše župe jer  su upravo ovakva slavlja od posebnoga značaja za zajednička druženja i susrete starih prijatelja i susjeda.

Pored velikoga broja puka na svim misama, poseban doprinos su dali predstavnici civilnih vlasti te vojska.

Sve mise uoči i na sam dan proslave pjevanjem su animirali mladi framaši s Petrićevca.

Nadamo se da će sv. Anto ostati zaštitnik svih koji ga pohode te da će još mnogo godina biti razlog mnogobrojnim uslišenim molitvama i zajedničkim susretima.

IL