U župi Trn je proslavljena svetkovina svetog Josipa zaštitnika istoimene župe. Misno slvalje je predvodio domaći sin fra Dragan Grizelj – član Hrvatske franjevačke porovincije svetog Ćirila i Metoda nastanjen u samostanu  u Iloku, uz koncelebrante  – župnika fra Dominka Batinića, fra Duju Ljevara, fra Domagoja Šimića, fra Ivu Orlovca i mons. dr. Antu Orlovca. Uz sadašnje i bivše župljane koji su doputovali iz susjedne Hrvatske svetoj Misi prisustovali su i vjernici okolnih župa, svega zajedno je bilo oko stotinjak vjernika.

Predvoditelj liturgijskog slavlja fra Dragan je u propovijedi pozivao okupljene da budu popt svetog Josipa da prebivaju u Božijoj prisutnositi i budu potpuno predani Njegovoj volji i  sav svoj život stave u Božje dlanove.

Poslije duhovne okrijepe za stolom Gospodnjim došla je tjelesna u župnom dvorištu uz hranu i piće  koje su pripremili domaći župljani te počasitli goste, a za svećenike je bio pripremljen ručak u župnom stanu.  Slavlje je uzveličala i svirka harmonike uz koju se zaigralo i zapjevalo,  a popila se i koja čašica.

R.R.