U srijedu 05.09.2018. na svetkovinu svete Majke Terezije iz Kalkute, svečano je proslavljeno sveto misno slavlje koje se ove godine održalo na Petrićevcu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Banja Luci. Misu je predvodio banjolučki biskup mons. dr. Franjo Komarica uz prisutstvo velikog broja svećenika koji su stigli iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine. Pred sami početak svete mise, svim prisutnima se obratio fra Domagoj Šimić i pozdravio sve pristigle, kako župljane tako i časne sestre iz raznih redova, svećenike, hodočasnike iz Viteza, Jajca, Srebrenice i Međugorja, izrazivši im dobrodošlicu i čestitajući sestrama njihov patron.

 

1 4 3 2
U propovjedi, biskup Franjo Komarica je sve vjernike upoznao o tome kako je živjela blažena Majka Terezija, tko je bila, te kako je osnovala upravo red sestara Misionarki ljubavi.
Nakon svete mise, sestre Misionarke ljubavi koje borave u Banja Luci su za sve prisutne pripremile hranu i piće, te veselo druženje.
Misionarke ljubavi su rimokatolički vjerski red koji je osnovala Majka Terezija u Kalkuti 1950. godine. Red ima više od 4500 časnih sestara i djeluje u 133 države.
Mir i Dobro
Ivana Radić