Dana 10. i 11. listopada .2020. godine mladi Banjolučke biskupije imali su priliku ugostiti mlade iz župe Ružići.

Prvog dana svoga dvodnevnoga posjeta Banjoj Luci mladi iz Ružića imali su priliku vidjeti što sve Banja Luka ima za pokazati. U obilasku grada posjetili su hram Hrista Spasitelja, džamiju Ferhadiju i na kraju katedralu sv. Bonaventure gdje su na kraju i bili na euharistijskom slavlju.

Nakon euharistijskog slavlja zajedno su se uputili prema crkvi sv. Ante Padovanskoga na Petrićevcu gdje su imali obred klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom koje je predvodio samostanski i župni vikar fra Tomislav Svetinović.

„Imam osjećaj da je vjera na neki način jača kod vas iz Banja Luke nego kod nas jer, lako je nama ostati vjeran kada imamo pune crkve mladih i starih dok je vama to puno teže. Živite vjeru s obzirom da ovo sve prije navedeno nije toliko uobičajeno kao kod nas“ izjavila je Anica Čutuk.

Nakon klanjanja mladi su se uputili prema župnoj kući u Motikama gdje su i prenoćili.

Sljedeći dan započeli su prelijepim glazbenim animiranjem euharistijskog slavlja koje je vodio gvardijan franjevačkog samostana na Petrićevcu fra Domagoj Šimić a kasnije su imali priliku i slušati njegovo predavanje na temu „Ljudski strahovi“.

„Dojmila mi se anegdota koju nam je fra Domagoj ispričao, i radi se o mladiću koji je bio pun talenata ali nažalost i pun straha koji ga je sprječavao da svoje talente iskoristi. Poanta anegdote je da će nam se oduzeti sve ono sto imamo ako ne iskoristimo svoje talente“ izjavio je Mirko Bandić.

Nakon toga mladi su se uputili u još jedno razgledanje grada nakon čega su pošli svojim domovima.

Jako mi je drago što smo uspjeli realizirati ovaj projekt te se nadamo da će ovo prerasti u još nešto veće i privlačnije mladima. Zadovoljan sam svime što smo uradili u ova dva dana te se nadam da ćemo imati prilike realizirati još ovakvih projekata.

Mir i dobro

Franjo Jukić

Za više fotografija kliknite ovdje