U nedjelju, 20. svibnja, u Vujnovićima, naselju koje pripada župi Petrićevac, služena je misa uz blagoslov polja.
Sveto misno slavlje predvodio je župnik i gvardijan s Petrićevca, fra Dujo Ljevar, a liturgijsko slavlje svojim pjevanjem, na prijatno iznenađenje mnogih, uveličali su mladi framaši Frame Petrićevac te time uljepšali cjelokupnu proslavu. Fra Dujo je iskoristio ovu priliku i zahvalio se posebno mladima koji su svirali te narodu koji je tako glasno i srčano pjevao s njima. Bilo je posebno. Predstavio ih je kao grupu mladih gdje i nisu svi rodom iz Banja Luke, ali su sada tu na studiju i čuvaju svoje stado zajedno.

MVf MVg MVe MVd MVc MVb
Ovom prigodom ujedno su prosljavljeni i Duhovi, rođendan Crkve. Na ovaj dan apostoli su primili dar Duha Svetoga i počeli djelovati i širiti Božiju riječ, baš onako kako bismo trebali i svi mi danas. Bez straha, hrabro, kako riječju tako i djelima.
Poslije blagoslova polja i misnoga slavlja, sve generacije su zajedno uz harmoniku i gitaru zapjevali starogradske narodne pjesme i sevdalinke ispred crkve te time mnoge vratili u mladenačke dane. Zaigralo se i kolo, mlade i stare generacije zajedno.
Svake godine, ovo je prigoda gdje se okupljaju svi stari župljani i njihovi potomci koji nažalost više ne žive na ovim prostorima. Pored smijeha i veselja, padne i koja suza za rodnim krajem i starim prijateljima.
Dogodine, ako Bog da, opet na istom mjestu.
I.L.