Poštovani i dragi vjernici, na poziv naših biskupa  župa “Pohoda BDM” u Banja Luci organizira prijevoz na zavjetno hodočašće vjernika iz BiH u Mariju Bistricu  8. listopada (subota) 2016.

Polazak je autobusom ispred katedrale u 5.00 a povratak oko 20.00 sati.

 

Po dolasku u Svetište biti će prigoda za sv. Ispovijed, osobnu pobožnost te sv. Misa u 11.00 sati koju predvodi  vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić.

Poslije ručka je Pobožnost križnoga puta u 14.00 sati i svečani blagoslov u Svetište te povratak.

 

Cijena povratne karte je 25,- KM.

Prijaviti se možete u župnom uredu u Banja Luci, katedrali ili kod svojih župnika u okolici Banja Luke.

Prilikom prijave uplatite iznos putovanja i ostavite svoje osobne podatke: ime i prezime, adresu te kontakt telefon.

Prijaviti se možete do 2. 10. (nedjelja).

Sa sobom ponesite važeće dokumente za prelazak granice (putovnicu BiH ili RH), hranu suhu ne kvarljivu, vodu, potrebne lijekove koje uzimate te zaštitu za kišu.

 

MOLITVA. Majko Božja Bistrička, ti si u svojoj majčinskoj dobroti odabrala u lijepom Hrvatskom zagorju mjesto koje se po tebi zove Marija Bistrica. Ovdje se časti tvoj čudotvorni lik. Ovdje je tvoje svetište u kojemu svoju djecu obasipaš svojim milostima. Ovdje liječiš duhovne i tjelesne rane zemaljskih patnika i ispunjaš želje onih koji se pouzdano k tebi utječu. Ti poznaješ sve naše duševne i tjelesne potrebe. K tebi kao Isusovoj i našoj Majci, mi, hodočasnici iz Bosne odlučili smo doći da ti otvorimo svoja srca i izrazim svoje želje. Ti nas, Presveta Bogorodice, naša Majko i Zagovornice koja u svojoj dobroti nikada nikoga nisi od sebe odbila, milostivo poslušaj i usliši. Amen.

Vlč. Žarko Vladislav Ošap, župnik