Korizma je vrijeme koje svakom vjerniku katoliku nudi mogućnost da se vrati samom sebi, da razmisli o svom dosadašnjem, sadašnjem i budućem životu. To je povlašteno vrijeme za Boga. Budući da traje 40 dana od blagdana Pepelnice do Velikog četvrtka, prilika je to svakome katoliku da ovo vrijeme iskoristi za duhovni trening.

Iako ćemo i ove godine Korizmu proživjeti u znaku virusa Corone to nas ne smije obeshrabriti da vjerujemo u bolje sutra. Da će se naći prikladno rješenje kako bi se ovo zlo suzbilo te ljudima ponovno vratilo nadu da će se opet svetkovina Uskrsa slaviti kao nekad, bez ikakvih ograničenja i smetnji. Mi vjernici trebamo biti optimisti i svoju nadu položiti u živoga Boga koji je pobijedio i samu smrt. Tim više što se pogotovo u ovo vrijeme Corone broje mrtvi i pretežno govori o smrti, mi trebamo znati da tjelesna smrt nema zadnju riječ i da se više trebamo bojati one duhovne smrti – smrti duše.

Stoga neka ovo vrijeme Korizme za sve nas bude vrijeme jačanja kroz post, molitvu i dobra djela kako bismo bili dostojni vječnog života. Da više svoje pouzdanje stavljamo u Boga koji nije poštedio ni svoga vlastitog Sina nego ga je za sve nas predao da i mi imamo udjela u sretnoj vječnosti. Ohrabrimo se i jaki budimo. Isus je pobijedio smrt.

Izvor: Samostan Petrićevac