Ljubav je ipak najvažnija jer… jer pronalazi najteže puteve i na njima savlada nemoguće prepreke. Najvažnija je jer je najsnažnija. Da, ljubav – ta snažna emocija koja u kombinaciji s vjerom uistinu planinu pomjeri i dovede te na neslućene izvore radosti. Pa ipak, ni s njom nije lako, a tako je teško, istovremeno komplicirano i logično. Al’ gdje si krenuo na ljubav s logikom? Gdje si na ljubav krenuo s ponosom? Znaš li da ondje gdje ljubav počinje logika prestaje? A znaš li pak da ondje gdje logika počinje ljubav samo nastavlja i negdje usput logika se izgubi? Znaš li da su ponos i ljubav nespojivi jer ljubav je najveća i uvijek na kraju pobijedi? Znaš li da se za ljubav trebaš boriti i s ljubavlju izboriti?

Joj Andriću moj! Dobro si ti ono rekao: „U ljubavi ima mnogo bola, nereda i nepravde. Ali ljubav je tako tajanstvena stvar da i to možda samo tako izgleda pred našim površnim i nesavršenim sudom. Snaga i veličina ljubavi, koju nikad dovoljno ne poznajemo, možda je toliko da se i to što nama izgleda kao bol, nered i nepravda ispravlja i poravna negdje, na nekom višem planu koji mi ne vidimo.” U pravu si!

Ljubav – taj beskrajni ocean u koji su uronjene sve duše ovoga svijeta i u kojemu ima dovoljno kapljica nade baš za svaku, dovoljno ljubavi i za nas i za one kojima je trebamo nesebično dijeliti. Ti koji ovo sada čitaš – vjeruj u ljubav! Vjeruj svome srcu i idi tamo kako me te ono povede jer znaj da ljubav te vodi. I zato otvori svoje srce za ljubav kako bi na svakom koraku ljubio i bio ljubljen! Jer… ljubav je ipak najvažnija. Jer… ljubav je… Ma ljubav ti je sve!

Nikolina Marčić