Čovjekov je životni put neizvjestan i nepredvidljiv i koliko god pokušavali doseći razinu određene sigurnosti u ono što činimo, život nam ipak dokaže da je sigurno samo da ništa nije sigurno. Tako je i u komunikaciji i odnosima koje gradimo s ljudima. Sve je krhko i lomljivo kao komad stakla, a i dalje najkrhkije ostaje ljudsko biće izloženo vjetrometini bura, oluja, životnih nemira, ljudskih izdaja, posrtanja, padanja, ali i podizanja.

Pogreške koje činimo na početku s vremenom mogu primiti neslućene razmjere i na kraju postati gotovo nepopravljive, ali duši koja se vjerom uzda u Boga nijedna pogreška neće biti osuda jer zna da će On koji je jedini ranjenu može izliječiti, njezinu slabost pretvoriti u snagu, a poraz u pobjedu. Istina, ponekad se može čovjeku učiniti da s Bogom gubi, ali u konačnici zna da ipak neće izgubiti. Ljubav Božja utkana u naše srce i dušu zove se milost, a po milosti smo Bogu ljubljena djeca.

Po toj istoj milosti nošeni smo krilima vjere i nade, nošeni molitvom koja dušu našu uzdiže Bogu. A Bogu pak ništa nije nemoguće i zato ti, dragi čitatelju, želim reći da samo njemu vjeruješ, njemu se povjeravaš i od njega sve očekuješ jer ćeš sve i dobiti. Samo ti je on kadar toliko pružiti i nikada te iznevjeriti. A svima nam je potreban netko tko nas neće iznevjeriti, kome ćemo svoje srce na dlanu pružiti, osjećaje prostrijeti i ne strepiti pred osudom, izdajom. Bože, a tko drugi ako ne ti i jedino ti?

Često smo oslonjeni samo na sebe stvarajući neprobojni zid prema Bogu uvjereni kako bez njega možemo graditi svoj život, ali sva sreća pa je ipak on ispred nas i da je naša budućnost u njegovim rukama pa kada padnemo dočekaju nas njegove ruke u siguran zagrljaj – zagrljaj ljubavi.

Na kraju se svi možemo složiti da jaka osoba s Bogom može preživjeti i najgore tragedije i nastaviti uživati u malim stvarima. Bez obzira na to što nas trenutno muči, možemo to pobijediti! Jer, život se isplati živjeti!

Nikolina Marčić