Kada je Tony Hudgell imao 41 dan pretrpio je težak oblik zlostavljanja od svojih bioloških roditelja što je na kraju rezultiralo amputiranjem njegovih nogu. Prošle godine je mališan naučio hodati pomoću proteza i štaka i odmah se dao na činjenje dobrih djela.

Inspiriran sada stogodišnjim kapetanom Tomom Mooreom, koji je nedavno prikupio više od 42 milijuna dolara za britansku zdravstvenu službu šetajući svojim vrtom, Tony je sebi zadao cilj napraviti šetnju dugu šest kilometara: „Vidio je kapetana Toma kako sa štakama hoda po vrtu i rekao: ‘Ja bih mogao to isto učiniti’”, podijelila je za BBC Paula Hudgell koja je posvojila maloga Tonya.

„Nadao se da će prikupiti 500 funti (637 dolara) za londonsku dječju bolnicu u kojoj su mu spasili život, ali dječak je uspio prikupiti više do 485 tisuća dolara”, rekla je Hudgell. Tony je u znak zahvalnosti onima koji su bili s njim u najvećem i najtežem životnom izazovu, uspio preći zadani cilj od šest kilometara uz pomoć samo štaka, proteze i svoje snažne volje čime je postao inspiracija mnogima diljem svijeta i ne samo to, nego daleko više – pomogao je onima koji se nalaze u sličnoj ili daleko težoj situaciji nego što je on. Inspirirani pričom ovoga mališana, mnogi su na račun bolnice uplatili dobrovoljne priloge.

Izvor: Samostan Petrićevac

Prijevod s englskoga