CVJETNICA – A

05.04.2020.

  1. Sv. Misa: Petrićevac – 09:00 sati: za + Vinku Kelavu.

Danas je i Cvjetna nedjelja, dan na koji se spominjemo slavnoga Kristova ulaska u Jeruzalem. Uobičajeno, danas je blagoslov grančica koje smo i blagoslovili na početku sv. Mise, te ostavili na ulazu u kapelicu sv. Ivana Pavla II. da oni koji će tijekom ovoga svetoga tjedna doći moliti se u Crkvi mogu ponijeti svojim kućama.

  1. U utorak je četvrti (4) utorak od trinaest (13) utoraka sv. Anti Padovanskom. Sv. Misa i pobožnost sv. Anti je u 17:00 sati – za + Antu Pustahiju.
  2. Pred nama je Veliki Tjedan koji označava spomen na posljednje Kristove dane. Stoga vas pozivamo da, bez obzira na ovu situaciju u kojoj se nalazimo, sudjelujete u svim obredima preko televizije (HRT, BHT, internet), koja će kao što znamo prenositi sve obrede. Ovaj tjedan treba biti ispunjen mirom, tišinom i molitvom.
  3. Na Veliki četvrtak je Misa večere Gospodnje u 17:00 sati, izričito bez naroda. Na taj dan ustanovljena je sv. Euharistija, sv. Pričest i sakrament svećeničkoga reda.
  4. Na Veliki petak je dan Isusove muke i smrti. Zapovjedni je post i nemrs, a obredi Velikoga petka počinju u 17:00 sati, izričito bez naroda.
  5. Na Veliku subotu obredi uskrsloga bdijenja bit će u 18:00 sati, izričito bez naroda.
  6. Nažalost, zbog novonastale situacije nećemo biti u mogućnosti organizirati blagoslov jela. Stoga, prema odredbi našega mjesnoga Ordinarija biskupa Franje Komarice, neka domaćin kuće prije jela izmoli Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, a onda neka se blagoslovljenom vodom (ako je nema onda i bez nje) blagoslovi sve što je pripravljeno za jelo.
  7. U nedjelju je svetkovina Uskrsnuća Gospodnjeg. Sv. Misa na Petrićevcu je u 9:00 sati, izričito bez naroda.
  8. Budući da se nalazimo u svetome tjednu kada se na poseban način molitvom i postom obraćamo Bogu i nastojimo se identificirati s Isusom. Zato će na Veliki Četvrtak, Veliki Petak i Veliku subotu naša Crkva biti otvorena kako bi svi mogli doći i pomoliti se u vremenu od 8:00 – 19:30 sati (osim u vrijeme obreda). Molimo vas da se pri dolasku u Crkvu pridržavate svih odredbi koje je propisao Krizni stožer i naš Ordinarij biskup Franjo Komarica.