Kao i proteklih godina tako je i ovoga 17. siječnja proslavljen sv. Antun Pustinjak koji je drugi zaštitnik tj. supatron župe Petrićevac. Samoj proslavi prethodile su mise trodnevnice koje su ujedno bile i vid duhovne obnove za sve župljane i prijatelje ove župe.

Sve mise je predvodio fra Nikica Vujica, definitor i ekonom Provincije Bosne Srebrene koji se kroz protekle dane obratio uz riječi ohrabrenja svim vjernicima ovoga kraja. Fra Nikica je nastojao da svima približi svetost i nebesko kraljevstvo kroz pristup svetosti svakodnevno kroz životna djela oko nas, nastojeći vjernicima prikazati svece poput svetoga Ante kao obične ljude, a ne nešto nedostižno. Svecem se postaje dobrim djelima i riječima, propovijedanjem evanđelja na razne načine, učeći iz dana u dan. Svaka trodnevnica bila je ispunjena životnim pričama običnih ljudi, gdje se jasno da uvidjeti da samo ljubav prema Kristu vodi ka spasenju, kao što je spomenuto u homiliji na sam dan proslave, citirajući riječi poznatog ruskog pisca Tolstoja u 82. godini života: ‘‘Tek sam sada spoznao kako treba živjeti.’’.

Na sam dan proslave uz fra Nikicu su koncelebrirali ostali redovnici i svećenici ovoga kraja, a na kraju se svim prisutnima obratio župnik i gvardijan, fra Domagoj Šimić, te svima zahvalio što su posjetili ovu župu kroz protekle dane i omogućili da sve prođe u najboljem redu. Stotine vjernika iz susjednih župa i preko granice pohodili su sv. Anti, u vjeri i nadi koje ih već godinama vraćaju korijenima te su nakon misnoga slavlja druženje nastavili ispred crkve.

Izvor: Samostan Petrićevac

Zaviše fotografija kliknite ovdje