Na početku Nove godine želim vam ljubav. Onu ljubav koja ne traži uvjete jer sve suprotno od toga nije ljubav. Ljubav je bezuvjetna, dobrostiva i nenametljiva, tiha i srdačna. Takvom ljubavlju neka vam bude ispunjeno cijelo novo godište, neka u vašim srcima bude dovoljno mjesta za Boga i neka vam cijeli život bude njime ispunjen. Tek tada će vaš pogled izražavati ono što je u srcu i neka to srce počne kucati nekim novim ritmom. Ritmom ljubavi i autentičnosti koju nipošto nemojte predavati slučajnosti jer Bog ne poznaje slučajnosti. Za nas je zamislio samo najbolji mogući put, a mi mu pripravimo stazu na tom putu. Idi njime, hodaj, trči, puži, padaj, diži se, ali ne odustaj. Čak i onda ako je puzanje jedina mogućnost koja ti preostaje, onda puži. S novim početkom započinju i novi izazovi i nije realno očekivati kako neće biti poteškoća, osjećaja obamrlosti tijela i nije isključeno kako nećemo isplakati suze očaja.

Ipak, imaj na umu da patnja nije kazna, nego samo još jedna u nizu životnih kušnji koja je tu kako bismo iznova mogli otkriti život, kako bismo prepoznali novorođenoga Kralja u svome srcu i kako bismo otkrili same sebe u nekom novom, blagoslovljenom, ispunjenom postojanju. Bit će to novi početak nakon možda neke teške životne faze koja je morala završiti kako bi se dogodio upravo on – novi početak, novi put na koji sada polazite s više mudrosti, nošeni krilima ljubavi, preliveni kapljicama blagoslova, obdareni rosom Božje milosti. Bit će to put na kojem ćeš hodati koracima zahvalnosti.

I zato, dragi čitatelju, živi u sadašnjosti, ostatke prošlosti zaboravi, a brige o budućnosti odbaci. Sigurno je samo ovo sada. Živi ga u ljubavi. Živi sadašnjost radosno se pouzdajući u Božje vodstvo. I tako svaki dan otkrivaj Božji blagoslov u svom novom postojanju.

Neka ti je blagoslovom ispunjena godina nova.

Nikolina Marčić