Dana 12. prosinca 2019. godine vojna kapelanija u Banjoj Luci svečano je proslavila blagdan Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije, koja je i njihova zaštitnica. Svečanost je počela slavljenjem svete mise koju je predvodio vojni biskup BiH mons. Tomo Vukšić  u koncelebraciji sa osam svećenika. Misu su pjesmom animirali framaši iz naše Frame Petrićevac.

U propovijedi se biskup Vukšić osvrnuo na samu poruku blagdana Bezgrešnog začeća BDM i kazao kako je ona lišena ljage istočnoga grijeha, sveta i neporočna izabrana biti majkom našeg Spasitelja Isusa Krista koji ima doći na ovaj svijet. Kazao je da je njezin primjer poziv i nama, svim ljudima da budemo sveti i neporočni kako kaže sveti Pavao u poslanici Efežanima.

Na koncu svete mise biskup je blagoslovio zastavu ovog Vojnog ordinarijata, koja će služiti njegovim vjernicima prilikom raznih svečanosti, hodočašća i brojnih drugih događanja. Nakon euharistijskog slavlja, svi prisutni uputili su se u prostoriju vojarne gdje je upriličen svečani domjenak. Sve prisutne je pozdravio brigadir Marko Jukić i čestitao svima nadolazeće blagdane, a biskup mons. Tomo pozdravio je i vjerske predstavnike druga dva naroda koji su također bili prisutni na ovoj svečanosti.

Izvor: Samostan Petrićevac