Ove godine za posljednji susret Frame Petrićevac odlučeno je da ga framaši provedu zajedno na izletu. Kao destinacija izabran je Advent u Zagrebu. Naši framaši, pod vodstvom fra Domagoja, uputili su se u podnevnim satima ka Zagrebu te tamo proveli veselo poslijepodne.

Pri dolasku u Zagreb mladi su se prvo uputili preko Europskog trga ka Kaptolu – Zagrebačkoj katedrali te obilasku adventa. Posjetili su Advent u Starom Gradu, na Strossmayerovom trgu, u Klovićevim dvorima, na platou Gradec, tunel Grič, trg Josipa bana Jelačića, Zrinjevac i trg kralja Tomislava. U društvu prijateljske frame iz Sesvetske Sopnice uz duhovnog asistenta fra Stipu Karajicu, naši mladi su uživali u dobro poznatim okusima domaćih kobasica i kuhanog vina.

Uz dobro društvo i glazbu koja je dopirala iz obližnjih kućica i postavljenih bina, mladi su uživali zajedno razmjenjujući utiske još od prethodnog zajedničkog susreta. Nadamo se da će ovakvih izleta i druženja biti još više u narednim godinama, a do tada svim našim mladima želimo ugodan odmor do susreta Frame u sljedećoj godini uz čestit Božić i sveto Isusovo porođenje, te još ispunjeniju i sretniju 2020. godinu.

Izvor: Samostan Petrićevac

Za više fotografija kliknite ovdje