Sestro i brate, Isus Krist je i Bog i čovjek. Kršćanska nas vjera uči kako je taj veliki, svemoćni, dobri i nedokučivi Bog odlučio postati nama u svemu sličan, osim u grijehu. Stoga se svakome od nas odlučio približiti na najiskreniji način uzevši ono isto smrtno tijelo u kojem se rađa, živi i umire svaki od nas. Upravo takav Bog je odlučio osjetiti, doživjeti i proživjeti sve ono što proživljavaju marginalizirani ljudi današnjice. I baš zbog te ljubavi koju je imao prema svakom čovjeku, taj isti Bog se rodio u ljudskom tijelu u skrovitosti betlehemske štalice.

Diljem svijeta noćas će crkve biti prepune vjernika i onih koji svakodnevno idu na svetu misu, ali i onih koji to čine povremeno, ali večeras se ne propušta. Zašto je to tako? Upravo iz već spomenutog razloga. Zbog slavljenja najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića. Noćas ćemo mi katolici po Gregorijanskom kalendaru proslaviti Kristovo rođenje, a za dva tjedna će to učiniti i braća i sestre Pravoslavne vjeroispovijesti koji se ravnaju po Julijanskom kalendaru. Bilo kako bilo, blagdan Božića se ne može umanjiti bez obzira kad se on slavio.

Stoga, s ovih nekoliko poticajnih riječi, dragi posjetitelju naše web stranice, čovječe dobre volje, u svoje osobno ime, kao u ime franjevačkog bratstva ovdje na Petrićevcu, želim ti i od srca čestitam blagdan Kristova rođenja, starim kršćanskim pozdravom: Čestit Božić i Sveto porođenje Isusovo! A svima nama, Nova nadolazeća 2020 godina neka bude ispunjena mirom, srećom, radošću blagostanjem i svakim drugim blagoslovom!

Fra Domagoj Šimić, gvardijan s preostalom braćom franjevcima našeg samostana.

+ Mir vam i dobro!

Izvor: Samostan Petrićevac