U subotu 7. prosinca 2019., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove Novi Nazaret u Banjoj Luci, održana je duhovna obnova za djecu i mlade.

U prijepodnevnim satima „nastupili“ su osnovnoškolci. Promišljali su o envanđeoskom ulomku anđelovog navještenja Mariji iz Lukina evanđelja (Lk 1, 26-38).

Kroz radionicu koju je osmislila i vodila s. Ivana Husnjak, pokušali su otkriti kako će prepoznati i „Poslušati glas anđela“ i kako pripremiti svoja srca za Gospodinov dolazak. Nakon duljeg vremena, samostanskim prostorijama ponovno je odzvanjala dječja pjesma, ples i igra. Zahvaljujući svojoj prirodnoj spontanosti i otvorenosti, vrlo brzo je šarena skupina djece različitih uzrasta i iz različitih župnih zajednica postala mala složna ekipa koja je jednoglasno odlučila kako je ovaj susret bio prekratak i kako ga treba ponoviti.

Duhovna obnova je završila kratkom meditacijom u kapelici gdje su djeca zahvalila Gospodinu za sva dobra koja su primili.

U poslijepodnevnim satima bila je duhovna obnova za mlade. Susret su vodile s. Laura Cukar i s. Ivana Husnjak.

Tema susreta je bila „Raduj se, Gospodin je u tvojoj sredini!“, a temelj je bio isti ulomak iz Lukinog evanđelja o kojem su promišljali osnovnoškolci.

Mladi su imali za zadatak posvjestiti sebi koliko imaju vjere u Božju providnost, a koliko povjerenja u svoje bližnje. Kroz igru i radionicu trebali su otkriti kako se odnose prema nadahnućima i poticajima koji dolaze od Boga, bližnjih, prijatelja, vlastite savjesti. Međusobno su podijelili iskustva koliko su spremni odvažiti se na nešto novo i nepoznato, kao što je to napravila Marija kad je izrekla svoj „DA“ Gospodinu.

Susret je završio misom s prigodnom propovijedi koju je predvodio župnik vlč. Marijan Stojanović.

Izvor: www.klanjateljice.hr

Za više fotografija kliknite ovdje