Od 8. do 10. studenoga 2019. godine, u Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, pod geslom: „Vi ste sol zemlje i svjetlost svijeta”, održana je 16. po redu Franjevačka škola animatora. Program ovogodišnje škole započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Fra Davor je izrazio radost zbog ovoga susreta s framašima i potaknuo ih da vrijeme koje je pred njima što bolje iskoriste.

Po završetku svete mise uslijedilo je upoznavanje ovogodišnjih animatora nakon čega je područna voditeljica formacije Iva Maros, održala predavanje na temu: „Animator? Tko? Što? Kako?”, otkrivši nazočnima koje su temeljne osobine na kojima jedan framaš i animator treba graditi svoje poslanje u framaškoj zajednici. Druženje je nastavljeno prigodnim programom i animatorskim igrama, a na kraju je upriličeno Klanjanje u crkvi sv. Bonaventure.

Sljedećega dana bila su organizirana kružna predavanja s različitim temama: od izbora teme i literature za redoviti framaški susret do organiziranja različitih radionica. Po završetku ovoga dijela programa, animatori su imali priliku za praktični rad i primjenu stečenoga znanja, a dan je završen radosnim druženjem u duhu franjevačkoga bratstva.

U nedjelju, nakon što smo predstavili pripremljene susrete, slavili smo svetu misu kojom smo i završili ovogodišnju Školu animatora zahvalivši Bogu na ovom susretu i zajedništvu.

Izvor: Samostan Petrićevac

Za više fotografija kliknite ovdje