Ovaj naslov je zapravo i naziv večerašnje predstave koja je odigrana u gradskom kazalištu Jazavac u Banjoj Luci, a koju su izveli studenti Franjevačke teologije iz Sarajeva. Dramski tekst napisala je poznata glumica Nada Đurevska prema romanu Ivana Lovrenovića Putovanje Ivana Frane Jukića, a dramski je tekst za Studentski teatar Franjevačke teologije režirala Anela Križanac.

Ljubitelji umjetnosti i kazališta večeras su mogli uživati u izvrsnom igrokazu o životu i djelu znamenitog Banjalučanina i člana provincije Bosne Srebrene fra Ivana Frane Jukića. Kroz sedam scena dramskog prikaza ispričan je kratki životopis s važnim epizodama Jukićeva života. Predstavi pod pokroviteljstvom HKD Napredak, podružnica Banja Luka, nazočili su osobe kako iz crkvenog tako i iz društveno-političkog života.

Za fra Ivana Franu Jukića slobodno se može reći kako je bio ispred svoga vremena u kojem je živio. Svojim djelovanjem i životom ukazivao je na stvari koje su u velikoj mjeri uteg i današnjeg društva u kojem živimo.

Izvor: Franjevački samostan

Za više fotografija kliknite ovdje