Novi broj obiteljskog magazina Svjetlo riječi osvjetljava Svetačke likove Franjevačke provincije Bosne Srebrene, ističući njihov svjedočki kršćanski i redovnički život.

Temu broja pod naslovom Izdržljivi, strpljivi i ustrajni, napisao je fra Slavko Topić, posebno se osvrnuvši na svetački životni put fra Luje Zloušića; U rubrici Razgovor fra Vitomir Silić, dugogodišnji odgojitelj i profesor sjemeništaraca govori o odgoju mladih duša, redovničkom životu i duhovnom sazrijevanju te odgovara i na pitanja je li u ovom vremenu i društvu koje nudi oprečne vrednote u odnosu na kršćanske, evanđeoske, suludo imati ambicije biti svetac i živjeti svetačkim životom; U ovomjesečnoj reportaži saznajte što je to posebno u Gospinu svetištu u Olovu, najstarijem svetištu na Balkanu, kojim se mogu pohvaliti vjernički puk i čuvari svetišta, franjevci Bosne Srebrene; U rubrici Aktualno čitajte o procesu proglašenja svetim u Katoličkoj Crkvi. Autor je doktor kanonskog prava fra Šimo Ivelj, profesor Franjevačke teologije u Sarajevu.

U konciznu tekstu on piše o kanonizaciji i o uvjetima, koji su potrebni da bi netko bio proglašen svetim; Izdvajamo i tekst s naslovom „Radost davanja”, koji potpisuje Dževad Karahasan, a govori o velikom mirotvorcu i humanitarcu Rupertu Neudecku. Neudeck je svojevremeno izvještavao o ratnim zbivanjima u Bosni i Sarajevu, nijednom riječju ne spomenuvši zlo koje se događa, nego umjesto toga trošeći snage na dobro koje je uloženo u obnovu opustošenih krajeva; U novom broju revije, uz ostale redovite rubrike, naći ćete i prilog o udruženju Hrvatsko pogrebno društvo Sv. Anto u Sarajevu. Premda se ove godine obilježava 95. obljetnica njegova osnutka, upitno je hoće li ovo Društvo doživjeti svoju 100. obljetnicu.

S. R.