Od nedjelje do utorka župa Petrićevac se kroz trodnevnice spremala za proslavu patrona župe čiji je zaštitnik sveti Antun Padovanski. Sv. Mise su predvodili fra Domagoj Šimić, kapelan s Petrićevca, fra Dominko Batinić, župnik iz Trna i fra Ivo Orlovac, župnik iz Barlovaca. Na sam dan svetkovine slavljene su četiri mise, tiha u 7.30h, zatim u 9.00h, pučka u 10.30h i u 18.00h. Sveto misno slavlje u 10.30h predvodio je pomoćni biskup banjolučki, fra Marko Semren uz koncelebraciju još 7 svećenika. Tijekom svoje propovijedi fra Marko se dotaknuo primjera sv. Ante kako treba živjeti i njegova utjecaja na ljude kako tada tako i danas.

 

IMG_6180 IMG_6178 IMG_6177 IMG_6176
Upravo je patron župe jedan od dana u godini kada se okupe stari i sadašnji župljani pa gdje god živjeli u ovim vremenima te i svi drugi župljani i gosti iz okolnih župa.
„Ljubav je duša vjere, ona oživljava; bez ljubavi vjera umire.“ kaže sveti Antun. U tom duhu su framaši zajedno sa framaškim bendom tijekom cijeloga tjedna pjesmom uveličali sveta misna slavlja što je posebno razveselilo sve prisutne te ponosnoga župnika – fra Duju Ljevara što oko sebe ima podmlađeno stado voljno življenja u duhu franjevaštva.
Martina Andrić